fbpx

Met haar haarscherpe bochten, azuurblauwe meren, en eindeloos veel uitzichten verveelt dit wonderschoon berggebied nooit. Nog nooit kwam ik ontevreden thuis van een motortrip door de Alpen. Vier redenen waarom jouw volgende motorvakantie in de Alpen moet zijn.

1. Oneindige landschappen en adembenemende bergtochten

Een landschap van bergen, meren, gletsjers en hoogteverschillen van 1000 tot 2500 meter. In de Alpen kijk je, je ogen uit. De bergpassen van verschillende categorie√ęn nemen je mee naar een ultiem gevoel van vrijheid. In de verte zie je de haarspelbochten op je afkomen. Zodra je de eerste bocht hebt gehad, weet je weer waarom motorrijden het mooiste is wat er bestaat. Trotseer de Col du Galibier (2645 m) en Col de I‚ÄôIseran (2.770m). Of wat dacht je van Route de Grand Alpes. De 720 kilometer lange route gaat van Thonon-les-Bains bij het Meer van Gen√®ve naar Nice aan de Middellandse Zee. Onderweg rijd je door prachtig landschap en passeer je 16 (!) Alpenpassen.¬†¬†

Tip voor de heen- en terugreis: Vermijd tolwegen. Pak de lokale routes en geniet van de omgeving.

2. Heerlijk weer en prima temperaturen

Niet alleen het landschap, maar ook het weer is een pluspunt. In het voorjaar en zomer mag je heerlijke temperaturen en blauwe luchten verwachten. Bang dat het te heet wordt? Niet nodig. Elke stijging van 1000 meter staat gelijk aan een temperatuurdaling van zo’n 6 graden. Verkoeling rijd je dus tegemoet. Tussen de besneeuwde bergtoppen rijden is in de zomer dan ook geen uitzondering.

3. Rijden is er een feestje en ver weg van de drukte.

Dit berggebied is, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, redelijk rustig. Zeker als je het vergelijkt met bijv. de Dolomieten (Itali√ę).
Nog een voordeel: de Fransen zijn gewend aan motorrijders. Ze maken ruimte en houden rekening met je. Dit heb ik op deze manier nog nergens anders zo ervaren.

4. Weinig plekken bieden zoveel variatie als de Alpen

Rotspartijen, hoge bergen, groene weides, azuurblauwe meren, er zijn maar weinig plekken ter wereld waar je zo’n gevarieerde natuur hebt. 

De allermooiste uitzichten ga je in de Alpen vinden. Zeker als Lac de Roselend (Frankrijk), de Grote Sint-Bernhardpas (Itali√ę) en Col de la Forclaz (Zwitserland) op je het reisschema staan. Zeg je Alpen dan zeg je Mont Blanc. Een rondje om deze hoogste berg (4.810¬†m) van de Alpen brengt je door Frankrijk, Itali√ę en Zwitserland. De combinatie van de mooie natuur, de prachtige vergezichten, leuke dorpjes, het eten en de vrijheid van het motorrijden zorgen voor het ultieme gevoel van vakantie.

Heb ik je overtuigt? Haast je dan naar de Franse Alpen voor een vakantie vol zon, natuur en avontuur.